



Department of Ophthalmology KIMS, Bhubaneswar

Welcomes All

to

CME

Multifocal IOL Technology in Cataract Surgery and its henefits

Under the aegis of Odisha State Ophthalmological Society



Date: 30-07-2022

Time: 1.30 pm-6.00pm

Venue: LT-3, KIMS, Bhubaneswar

Dear All,

On behalf of the Department of Ophthalmology, KIMS Bhubaneswar we cordially invite you to attend the CME on "Multifocal IOL Technology In Cataract Surgery and its benefits" at LT-3, KIMS Bhubaneswar on 30.7.2022 (Saturday).

This is a half day program which offers conglomeration of video and didactic skill transfer of the basics, and complicated cases with multifocal technology in cataract surgery. This is a great opportunity for sharing knowledge and learning the skills from eminent ophthalmologists of national repute. For all budding ophthalmologists who are eager to refresh and upgrade their expertise in cataract management this is an apt platform

Speakers of national repute Dr Sourabh Sanyal and Dr Praveen Subudhi shall be discussing innovations in techniques and difficulties in multifocal IOL implantation.

Thanking You.

Dr. Matuli Das

Organising Secretary Associate Professor and Associate HOD Department of Ophthalmology KIMS, Bhubaneswar

Guest Faculties

Dr. Saurabh Sanyal

Director, Citizen Eye and Healthcare, Kolkata.

Dr. Praveen Subudhi

Director, Ruby Eye Hospital, Berhampur.

PROGRAMME SCHEDULE (1.30 pm Onwards)

SI No	Programme	Time	Duration
1.	Lunch	1.0pm to 1.45pm	45 mins.
2.	INAUGURATION- Inviting dignitaries to the stage Lighting the lamp Presentation of bouquet to the guests Introduction of the speakers.	1.45pm to 2:20 pm	35 mins
3.	Welcome Address	2:20 pm to 2:30pm	10 mins
4.	Beyond Monofocals IOLs, Incorporating Newer Technologies and Lenses in Your Practice Dr. Saurabh Sanyal 1. Presbyopia Management 2. Astigmatism Management	2:30 pm to 3:30 pm	60mins
5.	Question answer session	3:30 pm to 3:45 pm	15 mins
6.	Tea Break	3:45 pm to 4:00 pm	15 mins
7.	My Experience with Trifocal Technologies Dr. Praveen Subudhi 1. Criteria for Patient Selection 2. Enlighten Technology	4:00 pm to 5:00 pm	60 mins
8.	Question answer session	5:00 pm to 5:15 pm	15 mins
9.	Surgical Procedures Video Discussion Dr. Praveen Subudhi	5: 15 pm to 5:45 pm	30 mins
10.	Vote of thanks	5:45 pm to 6:00pm	15 mins





Organizing Committee:

Patron

Prof. (Dr) A.P Mohanty

Principal, KIMS Bhubaneswar

Chairman

Prof. (Dr) Indrani Rath

HOD Ophthalmology, KIMS Bhubaneswar

Organizing Secretary

Dr. Matuli Das

Associate Professor and Associate HOD, KIMS, Bhubaneswar

Co-Members

Dr. Soumyakanta Mohanty

Associate Professor, Ophthalmology

Dr. GayatreeMohanty

Associate Professor, Ophthalmology

CONTACT Dr. Matuli Das

Ph No: 9472206365, e-mail -matuli.das@kims.ac.in (Registration is Complimentary but Compulsory)

